Saturday, September 17, 2011

The valuable rupiah^^

Bismillah..

Semalam baru terperasan sesuatu. Kalau duit Ringgit Malaysia, atasnya akan tertulis

"Wang kertas ini sah diperlakukan dengan nilai..."

Tapi kalau atas duit rupiah, die tulis


Dengan rahmat Tuhan yang maha Esa, Bank Indonesia mengeluarkan uang sebagai alat pembayaran yang sah dengan nilai..."


:)


Ye Islam diagungkan tanpa segan dan silu. Walaupun menggunakan istilah Tuhan, bukannya direct 'Allah', tetapi kita semua tahu tiada agama yang mengEsakan Tuhan selain agama islam:)


Jadi walaupun rupiah itu leceh sikit, hehe. Tapi syahadatul haq di atasnyatelah menjadikannya  gile signifikan^

7 comments:

  1. menarikk! tak pernah perasan. huhu

    ReplyDelete
  2. tarbiyyah direct di Indonesia SubhanaAllah, kutipla segala pentarbiyahan dari persekitaran dan syuyuh syuyuh okay sayang :)

    ReplyDelete
  3. salam athina

    nak buat satu pengakuan
    dah empat tahun di sini, tak perasan langsung duit itu ada tulis

    "Dengan rahmat Tuhan yang maha Esa, Bank Indonesia mengeluarkan uang sebagai alat pembayaran yang sah dengan nilai..."

    sangat observant! :)

    ReplyDelete
  4. Nina: kan2 menarik kan^^. he

    Kiki: Jazakillah kiki :) lupa pula, syuyuh2 to orang berpengalaman kan? hu InsyaAllah. Mohon doanya^^

    Kak Liyana: Hehe. Terperasan sebab tunggu order makanan lama sangat, jadi belek2 duit tu , he:P

    ReplyDelete
  5. atin~!

    hu jangan jeles dulu.he Sebab dalam banyak2 benda selalunya kte cerita yang best2 je kat sini :P

    Yang tak best tu ada juga, huhu

    ReplyDelete

Ups and downs.

Semalam ialah hari ke 4 posting emed (Emergency medicine). Jujur bermula dari hari pertama, aku agak clueless setiap kali masuk ke ED. T...